ANNONS

Fudgy brownie med kolasås och flingsalt

/

<![CDATA[

Okej, det här slår allt jag bakat i chokladväg tidigare. Så kladdig, så chokladig och så, så, så god. Kolasåsen med flingsalt gör den till det lilla extra.

Kolasås

1 dl strösocker

1 dl ljus sirap

1 dl Alpro sojavisp

1 msk mjölkfritt margarin

En nypa salt

Häll i socker, sirap, sojavisp och salt i en kastrull. Smält på låg värme och låt småputtra i cirka fem minuter. Klicka i margarin. Rör om till margarinet smält och låt svalna. När kolasåsen är varm är den ganska rinnig men kommer tjockna när den svalnar. När man kokar såsen i fem minuter som jag gjorde blir den ganska trögflytande, vill man ha den lite lösare kan man minska koktiden någon minut eller två. Ett tips är att ta upp lite sås på en fryskall assiett och dra ett streck igenom, om kolan flyter ihop får man koka lite till.

Brownie

4 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

1,5 dl olja (välj en neutral variant)

1,5 dl Oatly iKaffe

150 gram mörka chokladknappar

En nypa salt

Topping

Kolasås

Flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och iKaffe. Blanda till en jämn smet. Häll i 100 gram chokladknappar och blanda tills dom fördelats jämt i smeten. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd form (20x30cm) och grädda i ugnen i 22-24 minuter. Ta ut ut ugnen och strö genast på resterande choklad. Låt svalna helt. Toppa brownien genom att ringa på kolasåsen och strö över flingsalt.

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00