ANNONS

Vegansk pepparkaksblondie

/

Innehåller annonslänk

Pepparkaksblonie är en härlig smak av juletider. Istället för en klassisk brownie som har kakao i sig innehåller den här pepparkakskrydda och kallas därför för blondie istället för brownie. Min pepparkaksblondie är härligt fudgy, precis som en brownie men den här smakar pepparkaka.

Jag längtar så mycket till jul nu! Vi har redan handlat massor av julpynt som jag bara väntar på att få smycka huset med. Varje år, dagen innan första advent plockar jag fram julen hemma. Nedräkningen har het klart börjat! I kategorin Jul fyller jag kontinuerligt på med recept om hör julen till. Kika in där för att hitta massor av inspiration.

Pepparkaksblondie

3 dl vetemjöl

2 dl strösocker

2 msk pepparkakskrydda

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1,5 dl neutral olja (jag använde rapsolja)

1,5 dl växtbaserad dryck (jag använde Oatly iKaffe)

150 gram mörka chokladknappar

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  3. Tillsätt olja och växtdryck och blanda till en jämn smet
  4. Vänd ner chokladknapparna så de fördelas jämnt i smeten
  5. Klä en form (25x15cm) med bakplåtspapper och bred ut blondiesmeten där i
  6. Grädda mitt i ugnen i 22-24 minuter
  7. Låt svalna något
Chokladganache

1 dl växtbaserad vispgrädde (jag använde Planti havrevisp)

75 gram ljus vegansk choklad (jag använder iChoc som finns att köpa HÄR)

  1. Koka upp grädden i en kastrull
  2. Bryt ned chokladen och rör runt tills den smält
  3. Häll chokladganachen över kakan och låt den stelna i kylen eller i frysen

Pepparkaksblondie

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00