ANNONS

Vegansk chokladbollsrulltårta

/

Alltså, vegansk chokladbollsrulltårta? Ja, tack. Det här är ett enkelt, snabbt och så ljuvligt  gott bakverk som passar utmärkt när man vill variera sina chokladbollar lite!

vegansk chokladbollsrulltårta
Vegansk chokladbollsrulltårta

250 gram mjölkfritt margarin (gärna smörgåsmargarin)

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

6 dl havregryn

2 msk växtbaserad grädde

0,5 dl kakao

Pärlsocker till garnering

  1. Blanda ihop alla ingredienser utom kakaon till en kladdig smet
  2. Dela upp smeten i två skålar och blanda i kakaon i den ena skålen med smet
  3. Lägg chokladsmeten på ett bakplåtspapper och tryck ut den till en tunn (0,5 cm tjock) rektangel. Du kan också kavla ut den mellan två bakplåtspapper och sedan försiktigt dra loss det översta pappret
  4. Upprepa samma sak med den ljusa delen av smeten
  5. Lägg över den ljusa rektangeln över den mörka och platta till så de sätter sig tillsammans
  6. Ta tag i ovansidan av bakplåtspappret och rulla försiktigt ihop till en rulle (kortsida mot kortsida)
  7. Låt chokladbollsrullen ligga kvar i bakplåtspappret och lägg in den i kylskåpet i 30 minuter
  8. Plocka bort bakplåtspappret och lägg upp rullen på ett fat
  9. Skär bort de yttersta kanterna och rulla rullen i pärlsocker

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00