ANNONS

Vegansk kärleksmumsbrownie

/

Vegansk kärleksmumsbrownie är helt underbart choklad ock god! Den är toppad med den godaste glasyren i världen – kärleksmumsglasyr!

Ni har efterfrågat mer videos och steg för steg bilder som jag kommer publicera på min Instagram. Där kan man se hur jag bakar dessa brownies nu! Klicka HÄR för att komma till min profil!

kärleksmumsbrownie

min Instagram visar jag steg för steg hur jag bakar dessa brownies. Kika in där vetja!

Vegansk brownie (9-12 bitar)

150 gram mjölkfritt margarin

3 dl strösocker

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 dl kikärtsspad

100 gram mörka chokladknappar (eller hackad mörk choklad)

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Blanda i övriga ingredienser (utom chokladen) till en jämn, klumpfri smet
  4. Vänd i chokladknapparna i smeten
  5. Klä en form (15×20 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
  6. Grädda brownien mitt i ugnen i ca 25 minuter
  7. Låt svalna och skär upp i bitar
Kärleksmumsglasyr

100 gram mjölkfritt margarin

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

5 dl florsocker

1 krm salt

2 msk kaffe

2 msk växtbaserad grädde (matgrädde eller vispgrädde spelar ingen roll)

Kokos till topping

  1. Smält margariner i en kastrull och dra av från plattan
  2. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokos) och blanda ihop till en glasyr
  3. Låt glasyren kallna i kylen och sätta sig ordentligt så den är fast i konsistensen.
  4. Häll upp glasyren i en spritspåse (jag använder en öppen stjärntyll som går att köpa HÄR) och spritsa ut den på brownien
  5. Strö över kokosflingor

Kärleksmumsbrownie kan försvaras i kylskåp och i frysen

vegansk brownie

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00