Veganska nötcremesnittar

by on

Att ha snittar i frysen att plocka fram vid behov är så bekvämt och skönt! Föreställ er att dessa snittar är fyllda med underbart god nötcreme.

Japp, här har ni dem:

Veganska nötcremesnittar

200 gram mjölkfritt margarin

1 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 krm salt

2 tsk vaniljsocker

2 msk ljus sirap

150 gram nötcreme original

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Nyp ihop margarin, socker, vetemjöl, vaniljsocker och salt till en smulig deg
  3. Tillsätt sirapen och knåda ihop till en fast deg
  4. Låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter
  5. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  6. Dela sedan degen i två delar och rulla den till två längder och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt
  7. Tryck ut en lång grop i mitten av längden
  8. Klicka i nötcreme i varje grop
  9. Nyp ihop längderna och platta till dem
  10. Grädda längderna mitt i ugnen i 15-20 minuter (de ska vara gyllenbruna)
  11. Låt svalna något och skär sedan längderna på snedden så du får fina snittar
  12. Låt snittarna svalna helt på plåten innan du plockar bort dem

Veganska nötcremesnittar går utmärkt att frysa

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

snittar nötcreme

snittar nötcreme vegan recept

You may also like

2 Comments
  1. Jenny Z 6 månader ago

    Nöt creme.. är det den sorten som man kan/kunde köpa i små påsar i kiosken förr? Tror jag sett större förpackning i affär.. eller rekommenderar du annan sort? 🙂
    De här ska bakas snarast!

    Reply
    • Frida 6 månader ago

      Ja det stämmer, det är den och den finns i större förpackning! Originalet är vegansk

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.