Korvsemlor

by on

Korvsemlor undrar ni, vad i hela fridens namn är det? Jo, jag ska berätta! Det här med att äta semlor är ju lite av ett projekt i sig. Först ska locket av, sen ska man ta en tugga och får grädde i (!!!) näsan och resten runt munnen. Så man måste slicka i sig all grädde innan man kommer till själva innehållet. Det slutar i att man äter mandelmassa på en bulle. Inte så kul tycker jag medan jag älskar semla på samma nivå som jag älskar mina barn.

Därför vill jag presentera korvsemlor. Samma smak, men ett lättare sätt att äta dem på och då är det också enklare att äta två 😉

korvsemlor

korvsemla

Följ mig på

Instagram

Facebook

Korvsemlor

Korvbröd

30 gram färsk jäst

300 gram/3 dl växtbaserad dryck (jag har använt Oatly iKaffe)

90 gram/1 dl strösocker

2 tsk mortlad kardemumma

1 krm salt

540 gram/ca 9 dl vetemjöl

100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

Sockerlag

Lika delar strösocker och vatten som kokas upp tills sockerkristallerna löser upp sig

  1. Smula ned jästen i en bunke
  2. Värm växtdrycken till fingervarmt och blanda ned den i jästen tills den smält
  3. Blanda ned socker, salt och mortlad kardemumma
  4. Tillsätt 3 dl vetemjöl åt gången och knåda degen antingen med en elvisp med degkrokar, en en köksassistent eller för hand
  5. Klicka i margarinet och knåda degen i minst 10 minuter. Degen är färdig när den har släppt från bunkens kanter, är smidig, glansig och inte kladdig
  6. Låt degen jäsa under bakduk i bunken i 40 minuter
  7. När degen är färdigjäst knådar du den lätt på ett bord (du behöver inget mjöl) och delar den i 20 bitar. rulla dem till avlånga korvar och fördela dem på två plåtar täckta i bakplåtspapper. Låt dem jäsa under en ren handduk i ytterligare 40 minuter
  8. Sätt ugnen på 225 grader och grädda korvbröden mitt i ugnen i 10-12 minuter
  9. Pensla dem med sockerlag direkt när de kommer ut ur ugnen och låt dem sedan svalna på plåten

Fyllning

Vegansk mandelmassa (recept finns HÄR, gör en dubbel sats)

2,5 dl växtbaserad vispgrädde

Mortlad kardemumma till topping 

  1. Skär korvbröden och sprits/klicka i mandelmassan
  2. Vispa grädden och sprits/klicka den över mandelmassan och tryck ihop korvbrödet lite
  3. Strö över mortlad kardemumma

Korvbröden går bra att frysa, men du bör fylla dem direkt innan servering

 

You may also like

3 Comments
  1. Jenny Kristinadotter 5 månader ago

    Vad har du använt för växtbaserade vispgrädde? Märke?

    Reply
    • Frida 5 månader ago

      Alpros vispbara, den röda 😊

      Reply
  2. Josse 5 månader ago

    Bakade dessa idag. Jättegoda!

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.