Vegansk brownieglass

by on

För ett par veckor sedan frågade jag er vad ni ville se för recept i sommar. Jag fick sååå många bra tips och blev väldigt inspirerad till att baka under sommarhalvåret! En av de mumsigaste önskemålen jag fick in var vegansk brownieglass. Alltså ni hör ju, VEGANSK BROWNIEGLASS. Så sanslöst gott!

Jag har bakat brownien i glassen enligt mitt recept på perfekt brownie som man hittar i glassen. Bitarna blir inte hårda i frysen utan förbli sega och otroligt goda!

brownieglass

brownieglass vegan

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”veganska godsaker”

Vegansk brownieglass

150 gram/1,5 dl kikärtsspad

225 gram/2,5 dl strösocker

250 gram/2,5 dl växtbaserad vispgrädde

200 gram choklad, 54%

Vegansk brownie, receptet finns HÄR

  1. Vispa kikärtsspadet till ett fast skum och tillsätt strösockret lite i taget tills du får en fast marängsmet
  2. Vispa i grädden, lite åt gången tills du får en fluffig smet
  3. Smält chokladen på låg värme och vispa ned i smeten tills den blir jämn och härligt chokladig
  4. Dela brownien i mindre bitar och blanda ned alla utom en i smeten, de sista bitarna trycker du ned på toppen av glassen
  5. Frys i minst 4 timmar men gärna över natten

Förvara glassen i en bunke med lock så håller den sig länge

 

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.