Betalt samarbete med Milda
Minns ni receptboken 7 sorter kakor? Ja, det är väl klart att ni gör, den är vi ju uppväxta med! I år har boken funnits i 75 år och det vill jag fira tillsammans med Milda genom att ta fram växtbaserade varianter av sju sorters kakor. Lite mer modernt om jag får säga det själv.
Ni vet ju att jag tycker att bakning ska vara enkelt och därför har jag valt att ta fram recepten på dessa kakor från samma grundrecept. Ett grundrecept som bara innehåller fyra ingredienser, margarin, socker, mjöl och salt. Helt fantastiskt enkelt och gott! Kakorna ni kommer få med det här grundreceptet är mördegskakor med sju olika smaksättningar!
Idéerna till smaksättningarna kommer från er efter att jag frågade er på Instagram vad er godaste småkaka smakar och jag fick in SÅ MÅNGA förslag och det var riktigt roligt att välja ut mina favoriter!
Glöm inte lägga upp din favoritkaka och tagga #bakamedmilda på Instagram – du måste ha öppet konto för att vara med och tävla! GO GO GO!!
Grundrecept
200 g Milda mjölkfria margarin
90 g/1 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
3 g/ 1⁄2 tsk salt
Ny ihop ingredienserna tills du får en fast deg.
Smaksättningar
Ugnen ska stå på 200 grader till samtliga kakor
Innan kakorna gräddas mår de bäst av att vara i kylskåpet i minst 20 minuter.
Samtliga kakor går att frysa
Wienerstänger, 20 stycken
1 dl fast sylt av valfri sort
1 dl florsocker
1 msk vatten
Dela grunddegen i två delar och rulla till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och tryck en en grop i varje längd. Fyll med sylt och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter- Låt kakorna svalna och skär sedan i snittar. Blanda florsocker och vatten, rinlga över kakorna.
Kanelrullade brysselkex, 20-25 stycken
2 msk kanel
4 msk strösocker
Dela grunddegen i två delar och rulla till två längder. Blanda kanel och socker på ett stort fat och rulla varje längd så ytan blir täckt av kanel och socker. Skär i centimetertjocka skivor och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Saffran- och blåbärsgrottor, 15 stycken
1 paket saffran
1 tsk citronsaft
1 dl blåbärssylt, välj en fast sort
15 st kakformar
Blanda saffranen med citronsaften och låt dra i 5 minuter. Knåda in i grunddegen och rulla till 15 st bollar. Lägg bollarna i en kakform och tryck ut en grop i varje kaka med fingret. Fyll groparna med blåbärssylt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna helt i formarna.
Kolakakor, 20 stycken
3 msk ljus sirap
Flingsalt
Blanda sirapen i degen och dela i två längder. Tryck ut dem med fingrarna så de plattas till en aning. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna något och skär till snittar. Strö över flingsalt.
Choklad och flingsalt, 20-25 stycken
50 g mörk choklad
Flingsalt
Hacka chokladen i mindre bitar och blanda i degen. Rulla degen till en längd och skär centimetertjocka skivor. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter och strö över lite flingsalt direkt efter gräddning.
Hallongrottor, 15 stycken
1 dl hallonsylt, välj en fast sort
15 stycken kakformar
Rulla 15 stycken bollar av degen och placera i kakformarna. Tryck gorpar i mitten av bollarna med fingret och fyll groparna med hallonsylt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter och låt svalna i formarna.
Gaffelkakor med kokos och lime, 20 st
1 dl kokosflingor
1 st lime, skalet
Knåda in kokosflingor och limeskal i degen och rulla till 20 st bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Lämna ett svar