Varje vecka bakar jag i mina stories på Instagram och den här veckan gör jag denna underbart goda veganska kladdkaka med cookie dough. Tryck HÄR för att komma till min profil och se storyn (som också finns sparad i mina händelser)
Vegansk kladdkaka med cookie dough är det bästa av två världar. Egentligen hade jag tänkt lämna cookie dough i 2018, men hallå?! Det är ju så gott så det vore en skam!
Cookie dough
100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1,5 msk kikärtsspad
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
100 gram mörka chokladknappar
- Vispa margarin, farinsocker och strösocker fluffigt
- Vispa ned kikärtsspadet tills smeten precis gått ihop
- Vänd ned bakpulver, salt och vetemjöl i smeten tills du får en deg
- Tillsätt tillsist chokladknapparna och rör om
Kladdkakssmet
150 gram mjölkfritt margairn
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 dl kikärtsspad
0,5 tsk salt
2 dl vetemjöl
50 gram chokladknappar
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
- Tillsätt övriga ingredienser (utom chokladknappar) och blanda till en klumpfri smet
- Klä en springform med bakplåtspapper (i mina stories på Instagram visar jag hur du klär en rund form enklast, klicka HÄR för att komma till min profil)
- Häll i smeten och klicka i runda bollar av cookie dough (jag använder en glasskopa för att få till snygga bollar)
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25 minuter
- Strö över chokladknapparna direkt när kladdisen kommit ut ur ugnen och låt den sedan svalna helt i formen innan du plockar ur den









Lämna ett svar