Vegansk potatis- och purjolökssoppa

Soppa är alltid gott och lättlagat. Den här veganska potatis- och purjolökssoppan är väldigt god och smakar precis som när jag var liten! Det var nämligen en favoriträtt redan då, tillsammans med nybakat bröd som jag doppade i soppan.

Till min veganska potatis- och purjolökssoppa hade jag nybakat focaccia-bröd med vitlök och soltorkade tomater. Det blev ordentligt gott och höjde den här simpla måltiden till topp 10 av favoriter mitt i veckan! Receptet på focaccia med vitlök och soltorkade tomater hittar du HÄR.

potatis purjolökssoppa vegan

potatis och purjolökssoppa vegansk

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk potatis- och purjolökssoppa

7 stycken stora, mjöliga potatisar

25cm purjolök

2 st vitlöksklyftor

2 msk grönsaksbuljong

2 tsk spiskummin

1 tsk salt

1 liter vatten

3 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Olja att steka i

Persilja till servering

  1. Skala och skär potatisen i grova tärningar. Skala och hacka vitlök grovt. Skölj och skär purjolöken i grova bitar. Lägg dem i en gryta tillsammans med oljan och fräs dem i några minuter
  2. Blanda i buljong, salt och spiskummin och låt kryddorna fräsa en stund med grönsakerna
  3. Tillsätt vattnet och låt småkoka i 10 minuter eller till potatisen är mjuk
  4. Mixa till en slät soppa och tillsätt grädden. Låt soppan koka upp och dra sedan av grytan från plattan
  5. Strö över persilja och servera soppan med nybakt bröd eller knäcke