Dadelbollar slog igenom för ett par år sedan och jag var inte sen på bollen då! Nu, några år senare har jag ett recept på dadelbollar som sitter lika ingrott i hjärnan som receptet på kladdkaka, bullar eller vanliga chokladbollar. Faktum är att jag nästan alltid har ett gäng dadelbollar i kylen, det är ju så gott och ger lite extra energi på eftermiddagen!
Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!
Dadelbollar (10-12 stycken)
10 stycken medelstora dadlar
1 dl sötmandel
1 dl solrosfrön (gärna rostade)
3 dl havregryn
3 msk kakao
0,5 dl kokosolja
2 msk kallt, starkt kaffe
1 krm salt
Kokosflingor till rullning av dina ddadelbollar
- Mixa alla ingredienser (utom kokosflingor) i en matberedare tills du får en jämn chokladbollssmet
- Rulla 10-12 bollar av smeten
- Rulla dina dadelbollar i kokos
Förvara dadelbollarna i kylen eller i frysen
Lämna ett svar