En vegansk hallonkaka är ett måste nu på sensommaren. En alldeles ljuvlig mjuk kaka fylld med färska hallon.
Att baka på sensommaren är helt underbart eftersom alla bär och frukter äntligen börjar mogna! Jag har hittat massor av hallonbuskar på promenaden jag brukar gå och har plockat nästan en liter hallon! Helt magiskt!
Följ mig på Instagram HÄR
Vegansk hallonkaka
1,5 dl kikärtsspad
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 gram mjölkfritt margarin
0,75 dl växtbaserad dryck (jag använder mandeldryck)
150 gram färska hallon
Florsocker att pudra över kakan
- Sätt ugnen på 175 grader
- Tillsätt kikärtsspad och strösocker en en bunke
- Vispa in lite luft med en elvisp (kikärtsspadet ska precis bli vitt, men det ska inte bli en marängsmet eller ens börja tjockna, bara bli vitt och skummigt)
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ned det med en slickepott i bunken med det vispade kikärtsspadet och sockret
- Smält margarinet och blanda i mandeldrycken
- Vänd ned det i smeten och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Vänd till sist ned hallonen och blanda om försiktigt i smeten
- Smöra och bröa en sockerkaksform (min är 24 cm i diameter)
- Häll smeten i formen och grädda din veganska hallonkaka mitt i ugnen i cirka 50 minuter
- Låt sockerkakan svalna helt i formen innan du stjälper ut den
- Pudra över florsocker innan servering









Lämna ett svar