Vegansk choklad- och hallontårta

En vegansk choklad- och hallontårta är vad som vår avsluta familjens semester. Imorgon är det back to basics igen och jag ska arbeta hårdare med @fridasvegobak än jag någonsin gjort tidigare!

Hur ni semester eller arbetar ni?

Den här tårtan är väldigt simpel att baka då fyllningarna i all sin enkelhet består av färska hallon. Det ger en perfekt syrlighet till de söta bottnarna och chokladsmörkrämen.

vegansk hallontårta recept

Vegansk tårtbotten

Mitt recept på TRE LIKA TÅRTBOTTEN UTAN ÄGG

Fyllning

300 gram färska hallon

Ev. strösocker

Marängsmörkräm med choklad

0,5 dl kikärtsspad

1 dl strösocker

50 gram mörk choklad

175 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat VIKTIGT)

  1. Tillsätt kikärtsspadet i en skål av glas eller metall
  2. Tillsätt 1 msk strösocker var 15:onde sekund tills allt socker är nedvispat och du har fått en fast maräng
  3. Smält chokladen och tillsätt den under vispning
  4. Klicka i margarinet lite i taget och vispa ihop till en jämn marängsmörkräm
  5. Häll upp i en spritspåse och låt stå i rumstemperatur

Montering
  1. Ta en botten och lägg den på ett bord
  2. Riv Sönder fyra bitar bakplåtspapper och för dem under tårtans botten så ungefär hälften av pappret ligger utanför tårtan (det kommen minimera kladdet)
  3. Lägg ut ett lager hallon över första bottnen och mosa dem lätt med gaffel, lämna 1 cm av bottnen fri
  4. Strö eventuellt på lite strösocker om hallonen är väldigt syrliga
  5. Spritsa lite smörkräm runt yttersta kanten
  6. Lägg på en ny tårtbotten och upprepa steg 3, 4 och 5
  7. Lägg på den sista tårtbottnen
  8. Sprista ut smörkrämen över hela tårtan och arbeta med en spatel, sked eller liknande för att få krämen jämn över tårtan
  9. Dekorera med färska hallon

Tårtbottnarna kan förberedas i förväg och fungerar att frysa

Det går att använda frysa, upptinade hallon

Marängsmörkrämen behöver spritsas ut i samma veva som den vispas ihop, men en färdig tårta går att förvara i kylskåpet i 3-4 dagar