Vegansk kantarellsås med linguine

Betalt samarbete med Carlshamn mejeri

Höstens godast maträtt är utan att tveka en sekund vegansk kantarellsås med linguine. Och detta med en riklig mängd mjölkfritt flytande margarin från Carlshamn mejeri.

Det här kommer bli veckans godaste middag. Det kan jag garantera!

vegansk kantarellsås

Vegansk kantarellsås (2 portioner)

3 msk dl Carlshamn flytande margarin

3 st schalottenlök

2 vitlöksklyftor

200 gram kantareller

2 msk b-jäst

3 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Salt och peppar

1 näve färsk persilja

2 portioner linguine (koka efter anvisningarna på förpackningen)

  1. Hacka schalottenlök och vitlök smått
  2. Fräs på medelvärme i en stekpanna med Carlshamn flytande margarin. Löken ska bli genomskinlig och glansig med inte få färg
  3. Dela kantarellerna i lagom stora bitar och låt dem fräsa med löken tills de blivit mjuka
  4. Strö över b-jäst, salt och peppar och låt gotta ihop sig lite
  5. Tillsätt grädden och blanda om till en sås, låt puttra i 10 minuter, dra av från plattan
  6. Koka linguine enligt anvisningarna på förpackningen
  7. Hacka persiljan och strö över den färdiga såsen
  8. Servera sås och pasta tillsammans

kantarellsås vegan

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *