Veganska äppelmuffins

Mina veganska äppelmuffins är så galet goda! Saftiga muffins fylla med äpple och kanel. Den perfekta muffinsen för den som älskar äpplen och kanel helt enkelt!

veganska äppelmuffins

Veganska äppelmuffins (9 stycken)

1,5 dl kikärtsspad

3 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl växtbaserad dryck

1-2 stycken röda äpplen

Kanel + strösocker

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst (inte till en marängsmet, bara vitt och poröst)
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned dem i kikärtsvispet
  4. Smält margarinet och blanda i växtbaserad dryck
  5. Tillsätt vätskan i smeten och blanda till jämnt och klumpfritt
  6. Fördela smeten i muffinsformarna
  7. Skiva äpplena och tryck ned 3-4 stycken lätt i varje muffinsform
  8. Strö över kanel och strösocker
  9. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 17-20 minuter
  10. Låt muffinsen svalna

Veganska äppelmuffins går utmärkt att frysa

Kommentarer

4 svar till ”Veganska äppelmuffins”

  1. Profilbild för Anneli Frostvarg
    Anneli Frostvarg

    Alltså, lägg av vad goda dessa var!! Så saftiga och fluffiga och perfekta!
    Busade lite och skar varje äppelbit i 3-4 delar och blandade med lite socker och kanel och blandade ner det i smeten, istället för att lägga i större bitar.. Blev super! Tack! Detta kommer bakas många gånger!!

  2. De smakade fantastiskt. Jag kommer att göra dem oftare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *