Mina veganska äppelmuffins är så galet goda! Saftiga muffins fylla med äpple och kanel. Den perfekta muffinsen för den som älskar äpplen och kanel helt enkelt!
Veganska äppelmuffins (9 stycken)
1,5 dl kikärtsspad
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
100 gram mjölkfritt margarin
1 dl växtbaserad dryck
1-2 stycken röda äpplen
Kanel + strösocker
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst (inte till en marängsmet, bara vitt och poröst)
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned dem i kikärtsvispet
- Smält margarinet och blanda i växtbaserad dryck
- Tillsätt vätskan i smeten och blanda till jämnt och klumpfritt
- Fördela smeten i muffinsformarna
- Skiva äpplena och tryck ned 3-4 stycken lätt i varje muffinsform
- Strö över kanel och strösocker
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i 17-20 minuter
- Låt muffinsen svalna
Veganska äppelmuffins går utmärkt att frysa
Lämna ett svar