Inlägget innehåller annonslänk
Veganska sega chokladkakor är ett bakverk där bara namnet får det att vattnas i munnen på mig. En riktig amerikansk cookie med mycket choklad och seg konsistens. MUMS!
När jag frågade er på Instagram vad ni vill se mer av svarade nästan alla KAKOR!! och jag förstår er. Det är ju verkligen farligt gott med kakor.
Veganska sega chokladkakor (10-12 stycken)
150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
3 msk kikärtsspad
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
150 gram chokladknappar (jag använder DE HÄR chokladknapparna)
Flingsalt
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa margarin, farinsocker och strösocker poröst
- Tillsätt kikärtsspad och vispa tills smeten precis gått ihop
- Tillsätt de torra ingredienserna och vänd med en slickepott ihop till en kladdig deg
- Vänd i 100 gram av chokladknapparna i smeten
- Klicka ut 10-12 bollar fördelat på två plåtar täcka i bakplåtspapper
- Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i 10-12 minuter
- Strö över chokladknappar på kakorna direkt när de kommit ut ur ugnen och låt kakorna svalna helt på plåten
- Strö sedan över flingsalt
Kakorna går att frysa






Lämna ett svar