Samarbete med Söders Gourmet
Att ha pumpa i muffinssmeten gör att de blir saftiga och riktigt goda med kryddor som kanel, kardemumma och ingefära! Färskostkrämen på toppen gör muffinsen extra festliga.
Muffinsen är bakade med aqua faba i pulverform, alltså frystorkat kikärtspulver, vilket är en helt fantastisk produkt! Den är MINST lika bra som flytande bönspad och dessutom ”slipper” man själva kikärterna som man måste köpa för att få spad. Pulvret är väldigt enkelt att använda och ger ett resultat som absolut går att jämföra med ägg! Köp pulvret HÄR


Följ mig på
Veganska pumpamuffins med färskostkräm
Portioner: 12 stycken medelstora
Tid: 1 timme
Ugn: 200 grader
Ingredienser
Muffins
1 tsk aqua faba pulver (köp här)
135 g/9 msk vatten
270 g/3 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljocker
1 tsk malen ingefära
2 tsk mortlad kardemumma
1 msk kanel
200 g pumpa (jag har använt butternut men nästa alla pumasorter går att äta)
1/2 dl växtbaserad dryck
1 dl neutral olja
Färskostkräm
400 g växtbaserad färskost
1 dl växtbaserad vispgrädde
60 g/1 dl florsocker
Hackade hasselnötter till topping
Gör så här:
Banda pulver och vatten i en skål och tillsätt strösockret. Vispa med elvisp tills du får en lätt fluffig blandning. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Finriv pumpan och blanda ned i smeten tillsammans med drycken och oljan. Rör ihop smeten och fyll 12 stycken muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
Vispa färskosten och grädden fluffigt. Sikta ned florsockret och vänd ihop med en slickepott. Fyll krämen i en spritspåse och sprita krämen över muffinsarna.






Lämna ett svar