Veganska croissanter med vaniljstekta päron och choklad

Något jag uppskattar enormt mycket i fikaväg är de färdiga smördegsarken man kan köpa i kyldisken i nästan alla butiker som säljer livsmedel! Något man kanske inte lägger märke till är att de flesta faktiskt är veganska trots att de heter just smördeg.

Något annat som är så smidigt med färdig smördeg är att den är just färdig vilket gör att det går så otroligt snabbt att svänga ihop goda bakverk. Som dessa veganska croissanter med vaniljstekta päron och choklad. Så otroligt frasiga och goda! Det bästa? Du gör dem på nolltid!

veganska croissanter

Följ mig på

Instagram

Youtube

Veganska croissanter med vaniljstekta päron och choklad

Portioner: 8 stycken

Tid: 20 minuter

Ugn: 225 grader över- och undervärme

Glutenfritt: använd glutenfri, kyld smördeg. Bl.a märket Pop! Bakery har!

Ingredienser

1 ark kyld smördeg

1 st päron

25 g mjölkfritt margarin

2 tsk vaniljsocker

8 bitar vegansk, ljus choklad

Florsocker

Rulla ut arket smördeg och skär den i åtta bitar i form av en kon. Skala och skiva päronet i klyftor och stek lätt mjuka i margarin och vaniljsocker. Lägg en bit päron och en bit choklad på den breda sidan av smördegen och rulla ihop. Pensla croissanterna med margarinet från stekpannan och grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Pudra över lite florsocker innan servering. Ät ljumna.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *