Något jag uppskattar enormt mycket i fikaväg är de färdiga smördegsarken man kan köpa i kyldisken i nästan alla butiker som säljer livsmedel! Något man kanske inte lägger märke till är att de flesta faktiskt är veganska trots att de heter just smördeg.
Något annat som är så smidigt med färdig smördeg är att den är just färdig vilket gör att det går så otroligt snabbt att svänga ihop goda bakverk. Som dessa veganska croissanter med vaniljstekta päron och choklad. Så otroligt frasiga och goda! Det bästa? Du gör dem på nolltid!
Följ mig på
Veganska croissanter med vaniljstekta päron och choklad
Portioner: 8 stycken
Tid: 20 minuter
Ugn: 225 grader över- och undervärme
Glutenfritt: använd glutenfri, kyld smördeg. Bl.a märket Pop! Bakery har!
Ingredienser
1 ark kyld smördeg
1 st päron
25 g mjölkfritt margarin
2 tsk vaniljsocker
8 bitar vegansk, ljus choklad
Florsocker
Rulla ut arket smördeg och skär den i åtta bitar i form av en kon. Skala och skiva päronet i klyftor och stek lätt mjuka i margarin och vaniljsocker. Lägg en bit päron och en bit choklad på den breda sidan av smördegen och rulla ihop. Pensla croissanterna med margarinet från stekpannan och grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Pudra över lite florsocker innan servering. Ät ljumna.
Lämna ett svar