Vegansk hallonmousse

Vegansk hallonmousse är en enkel, lyxig, perfekt dessert när du vill bjuda på något gott som går bra att förbereda och plocka fram när det är dags att äta!

För att göra lite mer av desserten toppade jag med bitar av kladdkaka. Jag använde jag receptet på min klassiska kladdkaka men till jul och nyår tror jag att en vegansk saffranskladdkaka kan vara suverän också!

vegansk hallonmousse

Vegansk hallonmousse

Portioner: 4 stycken

Tid: 2 timmar

Ingredienser

2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

250 g frysta hallon

90 g/1 dl strösocker

2 krm agar agar

1/2 dl vatten

hallonmousse2

Vispa grädden fluffig och fast och ställ in i kylskåpet. Tina hallonen i micron och sila ned saften i en kastrull (spara bärmoset, du kan ha det på gröten eller i smoothie) och tillsätt socker, agar agar och vatten. Koka upp under omrörning och låt puttra på svag värme i två minuter. Häll ned den varma kompotten i grädden och ör ihop till en jämn smet. Häll genast upp i fyra stycken portionsglas och ställ in i kylskåpet i mist 1 1/2 timmar. Plocka fram innan servering och toppa med bitar av exempelvis vegansk kladdkaka.

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *