För att göra lite mer av desserten toppade jag med bitar av kladdkaka. Jag använde jag receptet på min klassiska kladdkaka men till jul och nyår tror jag att en vegansk saffranskladdkaka kan vara suverän också!

Vegansk hallonmousse
Portioner: 4 stycken
Tid: 2 timmar
Ingredienser
2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde
250 g frysta hallon
90 g/1 dl strösocker
2 krm agar agar
1/2 dl vatten

Vispa grädden fluffig och fast och ställ in i kylskåpet. Tina hallonen i micron och sila ned saften i en kastrull (spara bärmoset, du kan ha det på gröten eller i smoothie) och tillsätt socker, agar agar och vatten. Koka upp under omrörning och låt puttra på svag värme i två minuter. Häll ned den varma kompotten i grädden och ör ihop till en jämn smet. Häll genast upp i fyra stycken portionsglas och ställ in i kylskåpet i mist 1 1/2 timmar. Plocka fram innan servering och toppa med bitar av exempelvis vegansk kladdkaka.






Lämna ett svar