ANNONS

Vegansk kladdkaka (godaste receptet)

/

Kladdkakor

,

Okej hörrni, här är det absolut godaste receptet på vegansk kladdkaka! Den är härligt kladdig i mitten och smakar ljuvligt av choklad. Jag kommer nu dela mina bästa tips för att lyckas med din veganska kladdkaka:

  • Smält margarinet på låg värme. Det ska absolut inte koka. Då kommer smeten skära sig och du får antingen en betonglik kaka eller allt margarin på toppen av kakan.
  • Jag rekommenderar starkt att du använder en köksvåg när du bakar kladdkaka. Fel mängd ingredienser kan göra kladdkakan både för lös och för torr
  • RÖR ihop smeten med en slickepott eller MAX en ballongvisp. Du ska INTE vispa med elvisp. Då kommer det in för mycket luft i kakan och den kommer att bli torr istället för kladdig
  • Kladdkakan SKA vara vobblig i mitten när du plockar ut den ur ugnen. Det är då den blir kladdig.
  • Du bör ställa in den i kylskåpet tills den är minst ljummen innan du skär upp den. Allra helst ska den vara i kylen över natten och om du vill ha den ljummen och lite flytande i mitten kan du micra den efter att du skurit den i bitar.
  • Alla ugnar är olika. Tiden jag anger i receptet är en ungefärlig gräddningstid. Kolla kakan var 10:onde minut för att vara säker på att du får den så som du vill ha den.
vegansk kladdkaka
vegansk kladdkaka godaste receptet

Följ mig på

Instagram

Youtube

Vegansk kladdkaka

Portioner: 8-10 st

Form: Springform, 20 cm i diameter

Tid: 50 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

175 g mjölkfritt margarin

150 g/2 dl farinsocker

180 g/2 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/ 1/2 tsk salt

1 1/2 dl kikärtsspad

Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser i kastrullen och rör ihop till en jämn klumpfri smet. Klä formen med bakplåtspapper, både botten och sidorna, och bred ut smeten där i. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Den ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den. Ställ in kladdkakan i kylskåpet för att sätta sig.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00