Sommarmatens sommarmat är smashed potatoes med vitlök- och persiljesmör! Detta är helt klart potatis 2.0. Dom är liksom lite extra goda och smakrika! Älskar ❤️
Du kan göra smashed potatoes med både fast potatis och färsk potatis. Om du vill kan du skala dem, men det gör inte jag!


Smashed potatoes med vitlök- och persiljesmör
Portioner: 4 stycken
Tid: 40 minuter
Ugn: 225 grader
Ingredienser
1 kg potatis
1 1/2 liter vatten
75 g mjölkfritt margarin
2 st vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
Flingsalt

Gör så här
Skrubba potatisen litegrann så eventuell jord och smuts försvinner. Koka upp potatisen med vattnet i en stor kastrull. Sänk värmen och låt potatisen sjuda i ca 20 minuter eller tills den blir mjuk rakt igenom. Häll av vattnet och lägg alla potatisar på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisen med handen eller med en potatisstomp. Smält margarinet i en kastrull. Pressa ned vitlök och blanda i persiljan. Pensla margarinet över potatisarna och avsluta med flingsalt. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills de blir gyllenbruna.






Lämna ett svar