Sugen på pepparkakor? Älskar du chokladbollar? Då är det här receptet perfekt för dig och det går snabbt att svänga ihop! Ja, det vet man ju redan, att chokladbollar går snabbt att göra så när sötsuget kickar in i juletider är dessa helt klart värda att baka.
Jag har använt lingonpulver att rulla mina veganska pepparkaksbollar i. Det kan du hitta i välsorterade livsmedelsbutiker eller kan du klicka hem det här. Jag tycker att det ger en härlig färg och en god smak på pepparkaksbollarna. Lingon och pepparkaka passar ju utmärkt tillsammans!
Jag brukar också mixa alla ingredienser när jag gör chokladbollar. Det gör att smeten blir mer krämig och man slipper bitar av havregryn. Om man vill kan man så klart bara mosa ihop ingredienserna med händerna. Som när man gör klassiska chokladbollar!
Veganska pepparkaksbollar
Portioner: 15 stycken bollar
Tid: 20 minuter + plus en stund i kylskåpet
Ingredienser
Pepparkaksbollar
125 g mjölkfritt margarin
45 g/1/2 dl strösocker
150 g/2 dl brun farinsocker
1 tsk malen kardemumma
2 tsk torkad, malen ingefära
1 msk malen kanel
2 msk kakao
160 g/4 dl havregryn
3 msk växtbaserad matlagningsgrädde
Topping
1/2 dl strösocker
1 msk lingonpulver
Gör så här
Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en slät smet. Ställ in smeten i kylskåpet en stund så den stelnar lite. Rulla 15 stycken bollar av smeten. Blanda strösocker och lingonpulver i en skål. Rulla bollarna i lingonsockret och ställ in dina veganska pepparkaksbollar i kylskåpet tills det är dags att servera. Dom går också bra att frysa in i en sluten burk. Plocka fram en stund innan du ska mula in dom så dom hinner tina!







Lämna ett svar