Din varukorg är för närvarande tom!
Recept på Veganska chokladbollar
Klassiska chokladbollar är ju ändå det godaste som finns! Om jag bara fick äta ETT bakverk för resten av mitt liv tror jag faktiskt att jag väljer chokladbollar.
Jag vill ha mina chokladbollar krämiga och med en mild smak av kakao. Det ska vara mycket kaffe och pärlsocker! Dessutom kör jag alla ingredienser i en matberedare så smeten blir riktigt len och god!
Veganska chokladbollar Recept
Portioner: 20 stycken
Tid: 20 minuter + 1 timme i kylskåp
Ingredienser
150 gram mjölkfritt margarin
90 g/1 dl strösocker
24g/4 msk kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 msk kallt, starkt kaffe
3 g/ 1/2 tsk salt
160 g/4 dl havregryn
Pärlsocker att rulla i
Gör så här: Lägg alla ingredienser (utom pärlsocker) i en matberedare och mixa till en slät smet. Rulla chokladbollar av smeten. Rulla bollarna i strössel/kokos/pärsocker eller hackade nötter. Ställ in i kylen och låt dem sätta sig i en timme. Ät!
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
2 svar till ”Recept på Veganska chokladbollar”
Ska det verkligen vara 1/2 tsk salt? Jag tycker att det smakar oerhört mycket salt.
Hej Mikaela,
Ja, det är en ganska normal mängd. Testa att ta lite mindre om du tycker att det blir för salt. En tanke som slår mig, om du använder margarin med salt så kommer du ju att få mer salt än vad som är tänkt. Då får du justera det utifrån salthalten i margarinet! 🙂
Lämna ett svar