Recept på Veganska chokladbollar

Klassiska chokladbollar är ju ändå det godaste som finns! Om jag bara fick äta ETT bakverk för resten av mitt liv tror jag faktiskt att jag väljer chokladbollar.

Jag vill ha mina chokladbollar krämiga och med en mild smak av kakao. Det ska vara mycket kaffe och pärlsocker! Dessutom kör jag alla ingredienser i en matberedare så smeten blir riktigt len och god!

Recept på chokladbollar

Veganska chokladbollar Recept

Portioner: 20 stycken

Tid: 20 minuter + 1 timme i kylskåp

Ingredienser

150 gram mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

24g/4 msk kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 msk kallt, starkt kaffe

3 g/ 1/2 tsk salt

160 g/4 dl havregryn

Pärlsocker att rulla i

veganska chokladbollar

Gör så här: Lägg alla ingredienser (utom pärlsocker) i en matberedare och mixa till en slät smet. Rulla chokladbollar av smeten. Rulla bollarna i strössel/kokos/pärsocker eller hackade nötter. Ställ in i kylen och låt dem sätta sig i en timme. Ät!

Kommentarer

2 svar till ”Recept på Veganska chokladbollar”

  1. Ska det verkligen vara 1/2 tsk salt? Jag tycker att det smakar oerhört mycket salt.

    1. Hej Mikaela,

      Ja, det är en ganska normal mängd. Testa att ta lite mindre om du tycker att det blir för salt. En tanke som slår mig, om du använder margarin med salt så kommer du ju att få mer salt än vad som är tänkt. Då får du justera det utifrån salthalten i margarinet! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *