Jag saknar verkligen god glass. De som går att köpa i butik tycker jag ofta är hårda och inte särskilt gräddiga. Jag saknar en mjuk, fyllig glass. En av mina favoriter har alltid varit Ben&Jerry’s cookie dough-glass och den finns tyvärr inte att köpa utan animaliska produkter. Men. Nu har jag gjort min egen och den är SÅ god! Vegansk cookie dough-glass!!!
Chocolate chip cookie dough
100 gram mjölkfritt margarin (jag använde Carlshamn bredbara margarin, alltså det man brer på mackan eftersom jag tycker att bakmargarinet kan kännas lite fett i munnen när det är ”rått”)
1 dl mjukt farinsocker
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
100 gram mörk choklad
- Vispa upp margarin, farinsocker, strösocker och salt poröst
- Vänd i vetemjölet med slickepott
- Hacka chokladen smått och vänd i den i degen
- Rulla kakdegen till små bollar, lägg dom på ett fat och ställ in i kylen medan du gör glassen
Vaniljglass
150 gram vegansk färskost (jag använde Oatly’s påMackan)
1 dl sojavispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljpulver
- Vispa upp strösocker och sojavispgrädde till en fast grädde. Vispa gärna tills sockerkristallerna löst upp sig vilket tar en stund. Det finns ingen risk att grädden blir för fast.
- Vispa i färskosten och vaniljpulvret och vispa ihop till en jämn, klumpfri smet
- Häll glassmeten i en form
- Tryck i dom små kakbollarna i smeten och ställ in formen i frysen i minst 4 timmar
Jag åt glassen som kulglass så jag använde alltså en glasskopa för att göra kulor av glassen!










Lämna ett svar