Snart är det JUL! Under julen föräter jag mig på saffran. Jag tycker att det är SÅ gott! Jag vill få ut det mesta av den underbara gula, smakrika kryddan och kommer använda den i mycket mer än bara bullar i år! Det här är saffransbollar i vit choklad. Dom är lite för goda för att bara ta en och passar perfekt som julgodis!
Saffransbollar ca 15 stycken
150 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
2 dl florsocker
4 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk vatten
0,5 gram saffran
80-100 gram vit vegansk choklad
- Mät upp 1 tsk vatten i ett litet glas och häll i saffranen. Låt det stå och dra medan du gör smeten
- Vispa margarin och florsoker vitt och fluffigt
- Mixa havregrynen och vispa i dem i smeten tillsammans med vaniljsocker och salt
- Tillsätt saffranen (skrapa ur glaset ordentligt så all underbar krydda kommer med) och vispa ihop till en jämn smet
- Rulla ca 15 stycken saffransbollar
- Hacka den vita chokladen och rulla dina saffransbollar så de täcks i choklad
- Låt dem sätta sig i kylskåp i minst 2 timmar men gärna över natten







Lämna ett svar