Innehåller annonslänk
Kladdkakans dag är här och idag får man faktiskt äta extra mycket kladdkakor i olika storlekar, former och smaker! Faktum är att kladdkakans dag är näst intill helig för mig, ungefär som julafton. Kladdkakor var det som fick mig att fortsätta bakningen och utveckla den från något som ”tog bort ångesten för en stund” till något som fick mig att få utlopp för min kreativitet och känna glädje!
Idag ska jag bjuda mina närmaste på en kardemummakladdkaka toppad med en chokladchantilly, alltså varm grädde och smält choklad som fått svalna och sedan blivit uppvispad. Så himla gott! Kardemummakladdkaka är en ljus kladdkaka som smakar som kardemummabullar i en kladdkaka. HUR gott? Den hör kladdkakan passar inte bara perfekt idag utan även när man inte orkar baka jästa bullar!

Kardemummakladdkaka
150 gram mjölkfritt margarin
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk malen kardemumma
0,5 tsk salt
1 dl kikärtsspad
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och blanda i alla torra ingredienser
- Tillsätt kikärtsspadet och blanda till en klumpfri smet
- Smöra en springform (24 cm i diameter) och häll i smeten
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 17 minuter
- Låt kakan svalna helt i rumstemperatur, kyl eller frys
Chokladchantilly
200 gram växtbaserad grädde
200 gram ljus vegansk choklad (jag använder iChoc som finns i större matvarubutiker eller HÄR)
- Koka upp grädden i en kastrull och dra av från plattan
- Bryt i chokladen och rör om tills den smält helt
- Kyl ner chokladgrädden
- Vispa sedan upp grädden med elvisp till en fast grädde
- Spritsa på din chokladchantilly på kardemummakladdkakan

Lämna ett svar