ANNONS

Saffransbollar i vit choklad

/

Snart är det JUL! Under julen föräter jag mig på saffran. Jag tycker att det är SÅ gott! Jag vill få ut det mesta av den underbara gula, smakrika kryddan och kommer använda den i mycket mer än bara bullar i år! Det här är saffransbollar i vit choklad. Dom är lite för goda för att bara ta en och passar perfekt som julgodis!

Saffransbollar ca 15 stycken

150 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

2 dl florsocker

4 dl havregryn

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 tsk vatten

0,5 gram saffran

80-100 gram vit vegansk choklad

  1. Mät upp 1 tsk vatten i ett litet glas  och häll i saffranen. Låt det stå och dra medan du gör smeten
  2. Vispa margarin och florsoker vitt och fluffigt
  3. Mixa havregrynen och vispa i dem i smeten tillsammans med vaniljsocker och salt
  4. Tillsätt saffranen (skrapa ur glaset ordentligt så all underbar krydda kommer med) och vispa ihop till en jämn smet
  5. Rulla ca 15 stycken saffransbollar
  6. Hacka den vita chokladen och rulla dina saffransbollar så de täcks i choklad
  7. Låt dem sätta sig i kylskåp i minst 2 timmar men gärna över natten
2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00