Chocolate chip snittar liknar chocolate chip cookies. Det är i princip samma grundsmet men de bakas på olika sätt. Mina chocolate chip snittar gräddas i längder och skärs till snittar när de kommit ut ur ugnen. De är helt makalöst goda och chokladiga. Jag skulle våga kalla dem en ny klassiker som kommer bakas både en och femton gånger i det här huset!
Jag måste passa på att göra lite reklam för min Instagram också! Där publicerar jag dagligen nya bilder och i Insta story delar jag med mig av mina bästa tips för att lyckas med bakningen samt många andra skojjiga saker ni inte får se här på bloggen. Följ mig där genom att klicka HÄR!
Chocolate chip snittar
150 gram mjölkfritt margarin (rumstemp)
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl kikärtsspad
5,5 dl vetemjöl
150 gram mörka chokladknappar
- Vispa ihop margarin, farinsocker, strösocker och sirap med elvisp
- Vispa i kikärtsspadet tills smeten precis gått ihop
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål och vänd ned det i smeten
- Vänd till sist ner chokladknapparna och blanda tills de fördelat sig jämt i smeten
- Ta fram en bakplåt med bakplåtspapper
- Klicka ut två längder
- Forma längderna till jämna rektanglar med hjälp av en slickepott
- Kyl längderna i 30 minuter
- Sätt ugnen på 200 grader och grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter
- Låt längderna svalna något och skär dem till snittar
- Låt snittarna svalna helt innan du plockar bort dem från plåten








Lämna ett svar