Innehåller annonslänk
Veganska saffransmuffins med vit choklad smakar som en lussebulle i muffinsformat. Den är så saftig och smakar verkligen JUL! Det är så härligt att kunna baka muffins som smakar som bullar, det går liksom lagom fort att slänga ihop när man blir sugen!
Saffransmuffins 8 stycken
1 gram saffran + 1 tsk vatten
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 msk kikärtsspad
1 dl vatten
200 gram mjölkfritt margarin (jag använder Carlshamn mjölkfria margarin)
100 gram vit vegansk choklad (jag använder vit choklad från iChoc, den finns att köpa HÄR)
Pärlsocker
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda saffran med 2 tsk vatten och låt det stå och dra
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke
- Smält margarinet och blanda det med vatten ock kikärtsspad
- Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra under omrörning
- Blanda till en klumpfri smet
- Tillsätt saffranen och rör om tills du fått en jämn, gul smet
- Hacka den vita chokladen grovt och vänd ned i smeten
- Fyll tre fjärdedelar av muffinsformarna med smeten
- Strö över pärlsocker
- Grädda dina saffransmuffins mitt i ugnen i ca 20 minuter








Lämna ett svar