Chokladbollsgranola

vegansk granola chokladbollsgranola

Hör ni hur underbart gott chokladbollsgranola låter? Faktum är att granolan faktiskt samtalar som chokladbollar! Så magiskt gott att toppa yoghurten med på morgonen.

Min chokladbollsgranola tar 30 minuter att slänga ihop och är helt underbart god när den fortfarande är lite ljummen! Perfekt till lördagsfrukosten alltså.

Chokladbollsgranola

8 dl havregryn

2 dl rispuffar

0,5 dl chiafrön

3 msk kakao

1 tsk äkta vaniljpulver

1 dl kokosolja

0,5 dl agavesirap

2 dl kokosflakes

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Blanda alla torra ingredienser (utom kokosflakes) i en bunke

3.  Smält kokosolja och agavesirap i en kastrull eller i micron och blanda ned det i de torra ingredienserna

4. Häll upp granolan på en plåt med bakplåtspapper

5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och rör om minst tre gånger under tiden

6. Blanda i kokosflakes

7. Låt granolan svalna helt innan du häller upp den på glasburk med lock!

Granolan håller sig fräsch i ca en vecka i rumstemperatur.