

Kladdkaka och cookie dough är två smaker som aldrig kan bli fel och att kombinera dem kan man göra på många olika sätt. Det är, som jag brukar säga, bara fantasin som sätter gränser. Vegansk kladdkakepaj med frasigt cookieskal är det bästa av två världar, nämligen kladdkaka och cookie dough. Pajskalet är gjort av kakdeg och sjävla fyllningen är gjord av kladdkaka. Ni hör ju, det låter som en gåva sänt från ovan! Receptet kommer nedan:

Kakdeg
100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 msk kikärtsspad
3 dl vetemjöl
100 gram mörka chokladknappar
- Sätt ugnen på 225 grader
- Vispa ihop margarin, farinsocker, strösocker, bakpulver och salt med elvisp i en bunke
- Vispa i kikärtsspadet tills den precis gått ihop med smeten
- Vänd i vetemjölet tills du får en deg
- Tillsätt till sist chokladknapparna och blanda runt dem så de fördelas jämnt i degen
- Klä en springform (26 cm i diameter) med bakplåtspapper
- Tryck ut pajdegen i formen, både i botten och minst 3 cm upp på kanterna
- Nagga botten med en gaffel
- Grädda pajskalet mitt i ugnen i 7 minuter
- Plocka ut formen ur ugnen och sänk värmen till 200 grader
- Om du upplever att pajskalet sjunkit något i kanterna kan du använda en tesked för att trycka till kanterna lite medan pajskalet är varmt
- Låt den stå i formen medan du gör kladdkakssmeten
Kladdkssmet
150 gram mjölkfritt margarin
3 dl strösocker
1 dl kakao
0,75 dl kikärtsspad
0,5 tsk salt
2 dl vetemjöl
- Smält margarinet i en kastrull
- Tillsätt överiga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Häll ned smeten i pajskalet och grädda pajen mitt i ugen på ca 18 minuter
- Låt kladdkakepajen svalna helt innan du skär upp den i bitar
Servera gärna pajen med vispad växtgrädde!







Lämna ett svar