Veganska hallongrottor

veganska hallongrottor

Veganska hallongrottor, småkakans småkaka. Jag älskar den! Enkla men otroligt goda smaker. Kakorna blir många och de går snabbt att göra. Veganska hallongrottor passar perfekt till kalaset eller att bunkra upp fikafrysen med!

Hemligheten bakom riktigt goda hallongrottor är att låta dem sätta sig ordentligt i formarna innan man äter dem. På så sätt slipper man smuliga kakor smaken kommer vara supergod! Dessutom ska man låta dem få en gyllenbrun färg på ytan för att de ska bli så sär perfekt goda.

hallongrottor

Följ mig på Instagram för mer inspiration, tips och trix kring växtbaserad bakning. Tryck HÄR för att komma till min profil!

Veganska hallongrottor 30 stycken

200 gram mjölkfritt margarin (rumstemp)

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

4 dl vetemjöl

ev 1-2 tsk vatten

Hallonsylt (en fast sort)

30 stycken små kakformar

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa ihop margarin och strösocker poröst
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned dem i bunken med margarin och socker
  4. Knåda till en deg (om degen blir alldeles för smulig kan du tillsätta lite vatten, den ska vara fast men varken smulig eller kladdig)
  5. Rulla 30 stycken bollar av degen och placera en i varje kakform
  6. Tryck ett hål med pekfingret i mitten av bollen så du får en grop
  7. Fyll gropen med hallonsylt
  8. Fördela formarna på två stora bakplåtar och grädda dem mitt i ugnen i 13-14 minuter
  9. Låt dina veganska hallongrottor sätta sig i sin form i ett par timmar

S

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *