Crisp delicato (veganska)

Innehåller annonslänk

Att göra Crisp delicato veganska är ett önskemål från en följare som följer mig på Instagram. När personen gav mig önskemålet kände jag att det var en fullträff. Jag menar, chokladbollar, choklad, delicato, det kan inte bli bättre! Det är dessutom enkelt att göra och ett lyxigt alternativ till de vanliga chokladbollarna.

Jag har själv aldrig smakat originalet så jag fick läsa lite innehållsförteckningar för att komma fram till ett bra recept. De innehåller nämligen sötmandel vilket ger chokladbollen smaken man känner igen från delicatobollarna.

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

crisp delicato recept

Crisp delicato (veganska)

1 dl sötmandel

4 dl havregryn

1,5 dl strösocker

0,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 msk kallt, starkt kaffe

125 gram mjölkfritt margarin

250 gram ljus vegansk choklad (jag använder iChoc Classic som finns att beställa HÄR)

2,5 dl riskrisp (Kellog´s har en sort som finns vid flingorna i matvarubutiken)

  1. Mixa sötmandel och havregryn till ett mjöl
  2. Blanda ihop mjölblandningen med socker, kakao, vaniljsocker, kaffe och mjölkfritt margarin tills du får en chokladbollssmet
  3. Låt smeten sätta sig i kylen i 1 timme
  4. Rulla 8 stycken bollar och platta till dem något
  5. Ställ in i frysen så chokladbollarna blir riktigt kalla
  6. Smält chokladen
  7. Doppa chokladbollarna i chokladen och låt överflödet rinna av
  8. Blanda riskrisp i den överblivna chokladen och toppa chokladbollarna med det
  9. Låt dina crispa delicato stelna

delicato veganska