Vegansk äppelpaj

Vegansk äppelpaj är så underbart gott och går att äta året om! Jag hittade äpple i affären som heter Frida vilket jag tyckte passade otroligt bra till min veganska äppelpaj! Själva äpplena är lite sötsyrliga och ganska små, men då får man ju ta två.

äppelpaj

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration till växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Vegansk äppelpaj
Pajdeg

200 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

1,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

3 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 msk ljus sirap

5-6 äpplen

Strösocker + kanel att strö över äpplena

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Knåda ihop margarin, socker, vaniljsocker, salt och vetemjöl till en fast deg
  3. Tryck ut 2/3 tredjedelar av degen i en pajform (ca 28 cm i diameter)
  4. Skälj och skiva äpplena och fyll pajskalet med dem
  5. Strö över strösocker och kanel efter smak
  6. Blanda i havregryn och sirap i den sista tredjedelen av degen och knåda ihop
  7. Strö över smuldegen över äpplena
  8. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter
  9. Servera med vegansk vaniljsås eller vaniljglass

vegansk äppelpaj