Innehåller annonslänk
Tonfuskröra är så gott att ha på mackan, som dipp till grönsaker, som tillbehör till mat eller kanske i smörgåstårtan?
Jag älskar röror. Det är något av det godaste jag vet. Rörorna ska vara enkla att slänga ihop, av ingredienser man har hemma. På så sätt kan man lyxa till frukosten lite extra. Jag brukar ofta ha kikärtor i mina röror eftersom det verkligen är något jag har i överflöd med tanke på allt kikärtsspad jag använder. Inget skall gå till spillo! Därför har jag gjort en riktigt god, krämig tonfuskröra på ett gäng kikärtor som stod ledsna i kylskåpet!
Den vackra skålen finns att köpa HÄR
Tonfuskröra
200 gram avrunna kikärtor
2 msk vegansk majonäs
4 msk vegansk créme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
Persilja efter smak
Salt och vitpeppar
- Skala kikärtorna så det genomskinliga skalet försvinner (man kan nypa av ett och ett eller gnugga ett gäng försiktigt i händerna)
- Mosa kikärtorna
- Blanda i majonäs, créme fraîche och dijonsenap till en röra
- Pressa i vitlöken och hacka persiljan
- Rör om och krydda upp röran tills du blir nöjd med smakerna
Förvara din tonfuskröra i kylskåpet i upp till fyra dagar









Lämna ett svar