Tonfuskröra (vegan)

Innehåller annonslänk

tonfuskröra Fridas vegobak

Tonfuskröra är så gott att ha på mackan, som dipp till grönsaker, som tillbehör till mat eller kanske i smörgåstårtan?

Jag älskar röror. Det är något av det godaste jag vet. Rörorna ska vara enkla att slänga ihop, av ingredienser man har hemma. På så sätt kan man lyxa till frukosten lite extra. Jag brukar ofta ha kikärtor i mina röror eftersom det verkligen är något jag har i överflöd med tanke på allt kikärtsspad jag använder. Inget skall gå till spillo! Därför har jag gjort en riktigt god, krämig tonfuskröra på ett gäng kikärtor som stod ledsna i kylskåpet!

kikärtsröra

Den vackra skålen finns att köpa HÄR

Tonfuskröra

200 gram avrunna kikärtor

2 msk vegansk majonäs

4 msk vegansk créme fraiche

1 tsk dijonsenap

1 vitlöksklyfta

Persilja efter smak

Salt och vitpeppar

  1. Skala kikärtorna så det genomskinliga skalet försvinner (man kan nypa av ett och ett eller gnugga ett gäng försiktigt i händerna)
  2. Mosa kikärtorna
  3. Blanda i majonäs, créme fraîche och dijonsenap till en röra
  4. Pressa i vitlöken och hacka persiljan
  5. Rör om och krydda upp röran tills du blir nöjd med smakerna

Förvara din tonfuskröra i kylskåpet i upp till fyra dagar

tonfuskröra

Kommentarer

Ett svar till ”Tonfuskröra (vegan)”

  1. Profilbild för Mia Lu Nyarko
    Mia Lu Nyarko

    Fantastisk god röra, jag hade dill i istället för persilja och serverade den på en potatis våffla med picklade betor och kapris på mitt cafe och den är väldigt uppskattad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *