Din varukorg är för närvarande tom!
Vegansk morotskaka
Morotskaka är ett av mina absoluta favoritbakverk. Morötterna i kakan gör att den blir så saftig och kryddorna gifter sig så bra tillsammans med den krämiga frostingen!
När jag bakar morotskakan använder jag frystorkat kikärtsspad. Det kan du köpa här
Om du använder flytande kikärtsspad byter du ut pulver och vatten mot 3 dl kikärtsspad från konserverade kikärtor.
Vegansk morotskaka
Portioner: 25 bitar
Tid: 1 timme + avsvalning
Ugn: 200 grader
Morotskaka
10 g/2 tsk frystorkat kikärtsspad
270 g vatten
495 g/5,5 dl strösocker
160 g/2 dl potatismjöl
360 g/6 dl vetemjöl
4 msk malen kanel
2 msk mortlad kardemumma
2 tsk mald, torkad ingefära
1 tsk salt
15 g/1 msk vaniljsocker
15 g/1 msk bakpulver
300 gram finrivna morötter
2 dl neutral olja
Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och skummigt (när du använder frystorkat kikärtsspad kommer det bli gult och en aning poröst). Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned dem i kikärtssvispet. Skala och finriv morötterna och rör ned dem i smeten tillsammans med oljan. Rör försiktigt tills du får en klumpfri smet. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40cm). Grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna
Vegansk cream cheese frosting
600 g växtbaserad färskost (jag har använt en som är kokosbaserad)
1 dl växtbaserad vispgrädde
60g/1 dl florsocker
Skal från en lime
Börja med att vispa färskosten med elvisp så du får den klumpfri. Vispa sedan i grädden lite i taget tills du får en fluffig kräm. Sikta ned florsockret och vänd in den i krämen med en slickepott.
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
13 svar till ”Vegansk morotskaka”
Kan man skippa äppelcider vinäger?
Hej!
Nej, vinäger är viktigt för att få kakan saftig. Man kan även använda vitvinsvinäger 🙂
Hej! Jag skrev om vinägern, nu är den borta från receptet? Eller är jag blind? Sjukt förvirrande haha
Hej! Undrar nu också över vinägern, ska det vara nån i? Verkar som att det är borttaget? 🙂
Hej,
Det är ingen vinäger i detta recept 🙂
Med citron i frostingen blir den toppen. Det blir jättebra utan grädden, har provat 🙂
Hej! Hur skiljer sig detta recept från det andra morotskakereceptet du hade uppe med spritsad frosting? 🙂
Detta är uppdaterat till godare 😉
Det är samma recept på kakan, glasyren är annorlunda bara 🙂
Hej! Har du provat att baka med annat bönspad är kikärts? Fungerar det på samma sätt? Tack för alla dina recept, dom är super och jag bakar inget annat längre!
Hej! Kul att du gillar mina recept 🙂 Det funkar att använda alla sorters bönspad. Tänk på att kidneybönor och svarta bönor kan ge en brun färg till kakan
Hur funkar det att frysa dessa kakor?
Kakan går bra att frysa. Skulle vara lite försiktig med frostingen som gärna blir väldigt hård när det fryses!
Lämna ett svar