ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk morotskaka

/

Mjuka kakor

,

Morotskaka är ett av mina absoluta favoritbakverk. Morötterna i kakan gör att den blir så saftig och kryddorna gifter sig så bra tillsammans med den krämiga frostingen!

När jag bakar morotskakan använder jag frystorkat kikärtsspad. Det kan du köpa här

Om du använder flytande kikärtsspad byter du ut pulver och vatten mot 3 dl kikärtsspad från konserverade kikärtor.

Vegansk morotskaka

Portioner: 25 bitar

Tid: 1 timme + avsvalning

Ugn: 200 grader

Morotskaka

10 g/2 tsk frystorkat kikärtsspad

270 g vatten

495 g/5,5 dl strösocker

160 g/2 dl potatismjöl

360 g/6 dl vetemjöl

4 msk malen kanel

2 msk mortlad kardemumma

2 tsk mald, torkad ingefära

1 tsk salt

15 g/1 msk vaniljsocker

15 g/1 msk bakpulver

300 gram finrivna morötter

2 dl neutral olja

Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och skummigt (när du använder frystorkat kikärtsspad kommer det bli gult och en aning poröst). Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned dem i kikärtssvispet. Skala och finriv morötterna och rör ned dem i smeten tillsammans med oljan. Rör försiktigt tills du får en klumpfri smet. Häll

upp smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40cm). Grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna

Vegansk cream cheese frosting

600 g växtbaserad färskost (jag har använt en som är kokosbaserad)

1 dl växtbaserad vispgrädde

60g/1 dl florsocker

Skal från en lime

Börja med att vispa färskosten med elvisp så du får den klumpfri. Vispa sedan i grädden lite i taget tills du får en fluffig kräm. Sikta ned florsockret och vänd in den i krämen med en slickepott.

14
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00