Klassiska veganska chocolate chip cookies. Det blir inte bättre hörrni. Dessa kakor tillsammans med ett glas iKaffe och livet är komplett.
Jag älskar att ha kakor hemma i frysen som jag bara kan plocka fram och bjuda på när vi får gäster. Eller som man kan nalla av när man blir kaksugen 🙂

Veganska chocolate chip cookies
Portioner: 15 stycken
Tid: 30 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
150 gram mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 msk väctbaserad matlagningsgrädde
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
200 gram hackad choklad
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa margarin, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt till en fluffig smet. Tillsätt grädde och vispa på hög hastighet tills det precis gått ihop med smeten. Vänd med slickepott i bakpulver och vetemjöl tills du får en kakdeg. Tillsätt 150 g av chokladknapparna och blanda om tills de fördelat sig jämt i kakdegen. Klicka ut 15 bollar på en bakplåt med bakplåtspapper, jag använder alltid en glasskopa (som finns att köpa HÄR) och delar bollen mitt i tu så blir kakorna lagom stora. Grädda dina chocolate chip cookies mitt i ugnen i ca 10 minuter. Hacka resterande del choklad och strö ut den över kakorna. Låt svalna helt på plåten innan du plockar bort dem






Lämna ett svar