ANNONS

Veganska chocolate chip cookies

/

Cookies

,

Innehåller annonslänk

Klassiska veganska chocolate chip cookies. Det blir inte bättre hörrni. Dessa kakor tillsammans med ett glas iKaffe och livet är komplett.

Jag älskar att ha kakor hemma i frysen som jag bara kan plocka fram och bjuda på när vi får gäster. Eller som man kan nalla av när man blir kaksugen 🙂

veganska chocolate chip cookies

chocolate chip cookies utan ägg

Veganska chocolate chip cookies

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl strösocker

1 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

3 msk kikärtsspad

1 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

200 gram hackad choklad

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa margarin, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt till en fluffig smet
  3. Tillsätt kikärtsspadet och vispa på hög hastighet tills det precis gått ihop med smeten
  4. Vänd med slickepott i bakpulver och vetemjöl tills du får en kakdeg
  5. Tillsätt chokladknapparna och blanda om tills de fördelat sig jämt i kakdegen
  6. Klicka ut 12 bollar på en bakplåt med bakplåtspapper, jag använder alltid en glasskopa (som finns att köpa HÄR) och delar bollen mitt i tu så blir kakorna lagom stora
  7. Grädda dina chocolate chip cookies mitt i ugnen i ca 10 minuter
  8. Hacka resterande del choklad och strö ut den över kakorna
  9. Låt svalna helt på plåten innan du plockar bort dem

2
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00