Vegansk vaniljglass (recept)

Vegansk vaniljglass kan ju vara ett av de recept jag önskat ta fram allra mest. Jag är en riktig glassfantast och älskar vaniljglass, ja, nästan mer än livet självt! Detta recept på glass är dessutom galet enkelt eftersom det bara vispas ihop till en glassmet och sedan in i frysen.

Hemligheten bakom en riktigt krämig vegansk vaniljglass är kondenserad sojamjölk. Det finns recept på det HÄR.

Jag har också använt mig av vaniljpasta som innehåller äkta vanilj utan att färga den vita glassen grå. Vaniljpasta finns vid bakhyllan i välsorterade livsmedelsbutiker.

vegansk vaniljglass recept

äggfri vaniljglass recept

Vegansk vaniljglass (ca 1 liter)

2,5 dl växtbaserad vispgrädde

1 tsk vaniljpasta

2,5 dl florsocker

250 gram kondenserad sojamjölk (finns recept HÄR)

  1. Vispa grädden hårt med elvisp
  2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn, klumpfri smet
  3. Häll upp smeten i en frystålig form och täck den med folie eller ett lock
  4. Frys glassen i minst 4 timmar

mjölkfri vaniljglass recept

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk vaniljglass (recept)”

  1. Kära Frida, du har absolut rätt: Denna vaniljglass är typ det godaste jag har ätit.
    Lätt att göra och absolut värt att stå och röra en timme för att tillverka egen kondenserat sojamjölk.

    TUSEN TACK för ditt underbara recept! 🙂 🙂 🙂

  2. […] kan göra egen vegansk vaniljglass efter DET HÄR receptet men det går lika bra att köpa en från […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *