Min veganska plommonpaj är fylld med ljuvliga plommon och toppad med en pajdeg som smakar kolakakor. Ni måste testa den kombinationen!
Att baka med frukt i säsong är något alldeles speciellt, det blir liksom lite extra gott.
Jag har gjort pajen i portionsformat som räcker till fyra små pajformar men du kan även göra den i en stor pajform som mäter 22 cm i diameter
Vegansk plommonpaj
4 stycken mogna plommon
3 msk potatismjöl
100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 krm bakpulver
2,25 dl vetemjöl
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skölj och skiva plommonen
- Fördela dem i formarna och pudra över potatismjöl
- Nyp ihop ingredienserna till pajdegen
- Strö över pajdeg i varje pajform
- Grädda dina små pajer mitt ugnen i ca 20 minuter
Servera dina veganska plommonpajer med vispad grädde, vaniljsås eller en kula glass








Lämna ett svar