Vegansk jordnötskladdkaka

Vegansk jordnötskladdkaka är en riktigt härlig kladdkaka baserad på jordnötssmör. Som grädden på moset har jag toppat den med en ljuvlig chokladganache. Mumma!

vegansk jordnötskladdkaka

jordötskladdkaka vegan

Vegansk jordnötskladdkaka (ca 8 bitar)

150 gram osaltat, osötat jordnötssmör

3 dl strösocker

50 gram mjölkfritt margarin

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1,5 dl vetemjöl

2 krm salt

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda jordnöttsmöret och sockret i en skål så det blir en smulig deg
  3. Smät margarinet och blanda i grädden
  4. Tillsätt hälften av margarinblandningen i skålen och blanda till en smet
  5. Blanda i mjölet och saltet
  6. Tillsätt den sista delen av margarinblandningen och rör ihop till en jämn, klumpfri smet
  7. Klä en springform (18 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
  8. Grädda jordnötskladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter
  9. Kyl kladdkakan i kylskåpet tills den är helt genomkall
Chokladtäcke

100 gram mörk choklad

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

  1. Hacka chokladen i bitar lägg den i en skål
  2. Värm grädden och häll den över chokladen
  3. Blanda tills du fått en slät chokladkräm
  4. Häll chokladkrämen över jordnötskladdkakan och ställ återigen in i kylen i ca 1 timme eller tills chokladtäcket stelnat

Dekorera kakan med hackade jordnötter och flingsalt

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk jordnötskladdkaka”

  1. Hej,
    Varför just osaltat jordnötssmör?

    1. Det kan lätt bli för salt annars 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *