Vegansk plommonpaj

Min veganska plommonpaj är fylld med ljuvliga plommon och toppad med en pajdeg som smakar kolakakor. Ni måste testa den kombinationen!

Att baka med frukt i säsong är något alldeles speciellt, det blir liksom lite extra gott.

Jag har gjort pajen i portionsformat som räcker till fyra små pajformar men du kan även göra den i en stor pajform som mäter 22 cm i diameter

vegansk plommonpaj

Vegansk plommonpaj

4 stycken mogna plommon

3 msk potatismjöl

100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

1 dl strösocker

 2 msk ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

2 krm salt

2 krm bakpulver

2,25 dl vetemjöl

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skölj och skiva plommonen
  3. Fördela dem i formarna och pudra över potatismjöl
  4. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen
  5. Strö över pajdeg i varje pajform
  6. Grädda dina små pajer mitt ugnen i ca 20 minuter

Servera dina veganska plommonpajer med vispad grädde, vaniljsås eller en kula glass