Vegansk drömpaj med björnbärspannacotta är en riktigt god paj vars skal är gjord av drömmar! Fyllningen består av en härlig björnbärspannacotta. Det här är en riktigt god dessert efter en trevlig middag.
Vegansk drömpaj med björnbärspannacotta
Pajbotten
10 stycken veganska drömmar (recept på de finns HÄR)
75 gram mjölkfritt margarin
- Mixa kakorna till smulor
- Smält margarinet och blanda det med kaksmulorna
- Tryck ut pajdegen i en springform med löstagbar botten á 20 cm i diameter (jag har DEN HÄR)
- Ställ pajskalet i frysen
Björnbärspannacotta
3 dl växtbaserad grädde (den behöver inte vara vispbar)
1 tsk vegegel
1 dl strösocker
200 gram frysta björnbär
- Tina björnbären och sila av bären så saften hamnar i en kastrull (du kan spara bärmoset i en burk i kylen och använda på gröten eller yoghurten)
- Häll i grädde, vegegel och strösocker i kastrullen med bärsaft
- Koka upp under omrörning och låt puttra tills grädden börjat tjockna
- Dra av kastrullen från plattan och låt svalna något
- Häll upp den varma pannacottan i pajskalet och ställ in i kylen i minst 4 timmar men helst över natten
Jag dekorerade min veganska drömpaj med björnbärspannacotta med smulor som blev kvar från pajskalet och färska björnbär
Lämna ett svar