Vegansk bolognese kallar jag för volognese. Den är lite lyxigare och passar perfekt till helgmiddagen tillsammans med en god pasta. Jag använde rött vin i min veganska bolognese och om du också gör det bör du läsa på flaskan så du väljer en vegansk sort.
Det har i ärlighetens namn tagit ett tag att få fram en god vegansk bolognese men nu när jag har den vill jag självklart dela med mig av receptet!
Följ mig gärna på:
Vegansk bolognese (ca 6 portioner)
400 gram vegofärs (jag har använt Anamma)
3 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
2 st tomater
2 dl passerade tomater
1 msk näringsgäst
1 msk vegeta
1 krm cayennepeppar
1-2 krm strösocker
1 dl rött vin
Olja till stekning
6 portioner pasta
- Finhacka schalottenlök och vitlök smått och fräs dem på medelvärme tills de blir glansiga och mjuka
- Tillsätt vegofärsen och låt den steka på en stund
- Dela tomaterna på hälften och gröp ur kärnorna. Hacka tomaterna smått och lägg i dem i stekgrytan tillsammans med de passerade tomaterna
- Tillsätt alla kryddor och vinet. Låt puttra i minst 20 minuter (ju längre, desto bättre)
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen








Lämna ett svar