Vegansk kladdkaka med vispad mintpannacotta

I annonssamarbete med dr. Oetker

vegansk mintkladdkaka

En vegansk kladdkaka med smak av mint har varit ett önskemål hos mina bloggläsare länge. Jag förstår varför, mintchoklad kan vara något av det goaste i chokladväg!

Jag har därför tagit fram ett recept på vegansk kladdkaka med vispad mintpannacotta där jag använt Dr. Oetker VEGEGEL och Dr. Oetker grön GELFÄRG för att få ihop en pannacotta som är stabil och har en snygg mintfärg. För att få fram mintsmaken har jag använd Dr. Oetker PEPPARMINTAROM. Alla dessa ingredienser går att finna i en välsorterad matvarubutik.

kladdkaka med mintpannacotta vegan recept

Vegansk kladdkaka med vispad mintpannacotta

Tid: 5 timmar (varav 4 timmar i kylskåp)

Kladdkaka (8 bitar)

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker (med äkta vanilj)

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad (vattnet från ett tetrapack kokta kikärtor)

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till nej män, klumpfri smet
  4. Häll smeten i en springform (20 cm i diameter)
  5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter
  6. Låt kladdkakan svalna i formen, gärna i kylskåp
  7. Skär kladdkakan i portionsbitar
Vispad mintpannacotta

2 dl växtbaserad vispgrädde

1 dl strösocker

1 tsk Dr. Oetker pepparmintolja

2 tsk Dr. Oetker vegegel

10 droppar Dr. Oetker grön gelfärg

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull
  2. Koka upp under omrörning och låt puttra tills grädden tjocknar (ungefär 1 minut)
  3. Ställ in kastrullen i kylskåpet i minst 4 timmar
  4. När panacottan stelnat helt, vispa den med elvisp tills den blir fluffig
  5. Häll upp panacottan i en spritspåse och spritsa den på kladdkakan
  6. Toppa med färska myntablad