Chokladspindlar är ett veganskt bakverk till halloween. De är enkla att göra och fantastiskt roliga att titta på! Dessutom går det utmärkt att låta barnen vara med och göra dem, eftersom de inte kräver så mycket tålamod. Bra va?
Följ mig på
Chokladspindlar, 6 stycken
154 gram (ett paket) Oreo original
2 msk växtbaserad färskost
ca 18 stycken salta pinnar
200 gram mörk choklad
1 msk kokosolja
20 gram vit marsipan
- Spindelkropp: Mixa oreokakor och färskost i en matberedare tills de blir en kladdig deg och rulla sedan 6 stycken bollar
- Spindelben: Bryt av de salta pinnarna i mindre pinnar och tryck i 4 på varje sidan av bollen så du får spindelben
- Lägg spindlarna på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen i 30 minuter
- Smält chokladen tillsammans med kokosoljan i micro eller över vattenbad
- Ögon: Dela marsipanen i 12 små bitar och rulla dem till kulor
- Dutta ut lite choklad mitt på varje kula så du får en pupill. Jag använde en potatissticka
- Doppa dina spindlar i chokladen och låt den rinna av lite innan du placerar dem på bakplåtspappret igen
- Låt chokladen stelna lite och tryck fast ögonen och låt chokladen stelna helt
Chokladspindlar går att förvara i kylskåpet
Lämna ett svar