Vegansk silviakaka är en mjuk vaniljkaka toppad med en magiskt god smörig glasyr. Den är väldigt enkel att äta upp så det är lika bra att baka den i en långpanna på en gång!
Vegansk silviakaka
Kaka
3 dl kikärtsspad
5 dl strösocker
2 dl potatismjöl
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
200 gram mjölkfritt margarin
2 dl växtbaserad dryck
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst (men inte till en maräng)
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Blanda om
- Smält margarinet i en kastrull, blanda i växtdrycken och vänd försiktigt ned det i smeten
- Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40cm) och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter
- Låt svalna något och tryck hål i kakan med ett sugrör
Glasyr
75 gram mjölkfritt margarin
2 msk majsstärkelse
4 dl florsocker
1 dl växtbaserad grädde
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljpasta (eller 2 tsk äkta vaniljsocker)
Kokosflingor till topping
- Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
- Tillsätt de övriga ingredienserna (utom kokos) och blanda till en jämn, klumpfri glasyr
- Bred ut glasyren över kakan
- Toppa med kokos
Vegansk silviakaka går att frysa






Lämna ett svar