Vegansk silviakaka

Vegansk silviakaka är en mjuk vaniljkaka toppad med en magiskt god smörig glasyr. Den är väldigt enkel att äta upp så det är lika bra att baka den i en långpanna på en gång!

vegansk silviakaka

vegansk silviakaka

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Vegansk silviakaka
Kaka

3 dl kikärtsspad

5 dl strösocker

2 dl potatismjöl

6 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk salt

200 gram mjölkfritt margarin

2 dl växtbaserad dryck

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst (men inte till en maräng)
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Blanda om
  4. Smält margarinet i en kastrull, blanda i växtdrycken och vänd försiktigt ned det i smeten
  5. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40cm) och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter
  6. Låt svalna något och tryck hål i kakan med ett sugrör
Glasyr

75 gram mjölkfritt margarin

4 dl florsocker

1 dl växtbaserad grädde

0,5 tsk salt

1 tsk vaniljpasta (eller 2 tsk äkta vaniljsocker)

Kokosflingor till topping (jag blandade kokosen med rosa glitterpulver)

  1. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna (utom kokos) och blanda till en jämn, klumpfri glasyr
  3. Bred ut glasyren över kakan
  4. Toppa med kokos

Vegansk silviakaka går att frysa

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk silviakaka”

  1. Varför ska man trycka hål i kakan med sugrör?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *