No bake carrot cake är en galet god hybrid av vår älskade morotskaka. Den bakas utan ugn men är minst lika god som originalet. Min no bake carrot cake är dessutom helt perfekt som dessert efter en god middag!
Följ mig på
Botten
300 gram digestivekex
1 stor morot
1 msk ljus sirap
1 msk kanel
2 tsk ingefära (torkad malen)
100 gram mjölkfritt margarin
- Mixa kexen och kryddorna till smulor
- Skala och riv moroten. Lägg den i en ren handduk och pressa ur vätskan (spara vätskan och använd den i smoothie)
- Blanda morotsrivet i kexen
- Smält margarinet och tillsätt det i kexsmulorna tillsammans med sirapen. Blanda ihop
- Tryck ut bottnen i en form (16cm i diameter) och ställ in i frysen
Glasyr
50 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
2 dl florsocker
0,5 dl växtbaserad vispgrädde
4 msk växtbaserad färskost
1-2 tsk saft från en lime
- Vispa margarinet tillsammans med hälften av florsockret tills smulor
- Tillsätt grädden samtidigt som du vispar och häll därefter ned resterande del av florsockret
- Tillsätt färskosten lite i taget under tiden du vispar
- Tillsätt tillsist limesaften och vispa ihop till en slät kräm
- Plocka ur bottnen ur formen och lägg den på ett fat
- Bred på glasyren på bottnen och ställ in i kylskåpet tills glasyren stelnat
- Riv till sist över lite limeskal










Lämna ett svar